Auksti kūpināts Aļaskas lasis uz kartupeļu salātiem (4 personām)

Ideāli piemērota uzkoda vakariņām ar draugiem vai ģimenes svinībām. Padariet vakariņas neatkārtojamas ar izcilas kvalitātes auksti kūpināto Aļaskas lasi.

SASTĀVDAĻAS
200 g auksti kūpināts Aļaskas lasis
500 g kartupeļi
50 g sīpoli
15 g kaperu
5 g maurlociņi
Extra Virgin olīveļļa
100 g skābā krējuma
Korejas pipari (pēc garšas)
Sāls, muskatrieksts (pēc garšas)
30 g sinepju – medus mērce
PAGATAVOŠANA (20 – 25 min)
  • Kartupeļus ar visu mizu liek vārīties, līdz tie ir pusmīksti. Kartupeļus izņem no ūdens un atstāj dzesēties. Pēc tam nomizo un sagriež kubiņos. Smalki sagriež sīpolus, kaperus un maurlociņus. Pievieno kartupeļiem.
  • Visu sajauc ar skābo krējumu. Pievieno garšvielas un vēlreiz samaisa. Atstāj uz 15 – 20 min, lai savelkas garšas.
  • Kūpināto lasi sagriež plānās šķēlītēs un uzliek pa virsu kartupeļu salātiem, viegli pārslaka ar olīveļļu.