Ravioli

Ravioli ir klasisks itāļu ēdiens, kas sastāv no plānas makaronu mīklas ar pildījumu, veidojot kvadrātveida “spilventiņu”. Pirmie ravioli Itālijā gatavoti jau 14. gs., un kopš tā laika ravioli kļuvuši iecienīti daudzviet pasaulē to vienkāršā pagatavošanas veida un bagātīgo garšu dēļ. Lai gan šis gardais ēdiens tiek uzskatīts par pamatēdienu, to var pasniegt arī kā uzkodu vai piedevu. Ravioli lielā pievilcība slēpjas pildījumā, un zivis ir visnotaļ bieži izmantota pildījuma sastāvdaļa. Šajā ziņā KAIGO augstvērtīgais savvaļas lasis būs kā punktiņš uz “i”, lai ravioli iegūtu izsmalcināti elegantas garšas noti. Te talkā mums nāca Latvijā vadošā itāļu restorāna Itallisimo šefpavārs Aleksandar Ločmelis-Manevski, kas palīdzēja radīt īpašos KAIGO ravioli ar Aļaskas savvaļas laša filejas pildījumu. Starp citu, šajā ziņā Latvija ir unikāla, jo attiecībā uz ravioli izveidojusies interesanta sinerģija, ko rada itāļu virtuves ravioli tradīcija apvienojumā ar Krievijas virtuvi, kur ravioli līdziniekus sauc par pelmeņiem un pildījumam arī bieži izmanto zivis. 

Produkta nosaukums: ravioli

Apraksts: ravioli ar savvaļas lasi, spinātiem un sieru
Neto svars: 300 g
Vispārējā informācija: sasaldēts produkts ar samazinātu sāls daudzumu
Uzglabāšana: 9 mēneši temperatūrā, kas nav augstāka par -18 °C
Izcelsmes vieta: Aļaska, (FAO 67)
Sastāvs: ravioli mīkla (60%) – kviešu milti, ūdens, pasterizēta olu masa 16%, spināti 7%.
Pildījums (40%) – ketlasis (Oncorhynchus keta), rīvmaize (kviešu milti, ūdens, raugs), sviests, siers (pasterizēts piens, kalcija hlorīds, ferments, pienskābo baktēriju tīrkultūra, vārāmais sāls, cukurs, etiķis, sāls, muskatrieksts).
Zivju suga: ketlasis (Oncorhynchus keta)
Zivju gaļas saturs pildījumā: 60%
Sāls: 0,4 g
Primārais iepakojums (1): plastmasas kaste ar daļēji caurspīdīgu plastikāta vāku
Sekundārais iepakojums (2): kartona apliktnis
Sekundārais vairumiepakojums: kartona kaste
Piegādes svars (1): 320 g
Piegādes svars (2): 335 g
Alergēni: glutēns, olas, zivis, piens. Var saturēt riekstu daļiņas
Lietošanas nosacījumi: vārīt verdošā ūdenī 8 – 10 minūtes

Uzturvērtība 100 g

Kalorijas: 262,4 kcal (1034,5 kJ)
Kopējie tauki: 6,8 g
Piesātinātās taukskābes: 3 g
Produkts satur polinepiesātinātās un mononepiesātinātās taukskābes
Produkts satur šķiedrvielas
Kopējie ogļhidrāti: 36,9 g
Cukurs: 1 g
Olbaltumvielas: 13,1 g
Sāls: 0,4 g