Ilgtspējība

Zivsaimniecībai Latvijā ir sena vēsture. Jau izsenis zivis bijušas viens no ikdienas uztura pamatproduktiem Baltijas jūras piekrastes iedzīvotājiem. Zvejniecība, zivju apstrāde un akvakultūra ir nozīmīga tautsaimniecības nozare, kuras piedāvājumā ir daudzveidīgi produkti gan svaigā, saldētā un pārstrādātā veidā.

Raugoties no globalizācijas un klimata pārmaiņu pozīcijas, ieguvēji ir uzņēmumi, kas savu stratēģiju veido, domājot par ilgtspēju un arvien lielāku atbildību par vidi. Šajā ziņā KAIGO zīmols ir viens no labākajiem piemēriem, jo uzņēmums savu attīstību fokusē “zaļi domājošajā” virzienā. Tā ir ilglaicīga sadarbība ar partneriem, kas piegādā augstvērtīgas jūras veltes no Aļaskas piekrastes nepiesārņotajiem arktiskajiem ūdeņiem. Aļaskā jūras veltes tiek pārvaldītas īpaši atbildīgi, izmantojot pasaulē atzītu zinātnisko pieeju, kas palīdz atjaunot zivju krājumus un veicina veselīgas ekosistēmas saglabāšanu nākamajām paaudzēm. Šāda ilgtspējīga pieeja un saudzīga attieksme pret vidi ļauj iegūt izcilas kvalitātes produktu, ko saņem arī KAIGO klienti. 

Attiecībā uz ražošanas tehnoloģijām tā ir pakāpeniska nomaiņa uz arvien energoefektīvākiem un videi draudzīgākiem risinājumiem, kas būtiski samazinātu pārstrādes “nospiedumu” vidē, samazinātu izmaksas un galarezultātā arī produkta cenu. Piemēram, tā ir “zaļā” elektrība, kas iegūstama tikai hidroelektrostacijās, saules enerģijas izmantošana, kas iespējama arī Latvijas klimatiskajā zonā un citi pārdomāti risinājumi.