Laša pastētes “tūtiņas” (4 gab.)

Ja vēlaties vakariņās pārsteigt ar ko patiešām elegantu un izcili gardu, tad izmēģiniet šo recepti. Tiesa, būs vajadzīgs mazliet vairāk laika un uzmanības.

SASTĀVDAĻAS

Pastētei:

1 kārba KAIGO viegli sālīta savvaļas laša
10 g kaperu
½ sarkanā sīpola
12 g KAIGO laša ikru
30 ml saldā krējuma
Sāls, pipari, muskatrieksts pēc garšas

Tūtiņām:

60 g miltu
15 g cukura
4 g sāls
80 g sviesta
45 g olas baltuma
4 konusveida formiņas
PAGATAVOŠANA (30 – 45 min)
  • Vispirms gatavo “tūtiņas”. Vienā bļodā saputo sviestu, otrā – visas pārējās “tūtiņām” paredzētās sastāvdaļas. Sajauc kopā abas masas. Uz cepamplāts, kas izklāta ar cepamo papīru, no mīklas izveido plānus apļus – aptuveni 6 cm diametrā. Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 2 – 3 minūtes. Izņem no cepeškrāsns, vēl karstus sarullē uz konusveida formiņām. Liek atpakaļ uz plāts un cep vēl 2 – 3 minūtes. Izņem no krāsns un atstāj dzesēties.
  • Pastētes pagatavošanai visas sastāvdaļas liek blenderī un puto, līdz iegūta viendabīga masa.
  • Pastēti pilda atdzisušajās “tūtiņās” un dekorē ar KAIGO laša ikriem.
ŠEFPAVĀRA PADOMS
  • “Tūtiņas” var sagatavot jau dienu vai divas iepriekš.
  • Pastēti var likt arī uz maizītēm vai pildīt groziņos.