Brušetas ar auksti kūpinātu lasi (4 personām)

Paredzēts vīna vakars ar kaimiņiem? Nav problēmu! Atliek tikai iegādāt auksti kūpinātu KAIGO Aļaskas lasi un ātri pagatavot gardas uzkodas. Starp citu, šī recepte lieliski iederēsies arī vēlajām svētdienas brokastīm.

SASTĀVDAĻAS
360 g auksti kūpināts Aļaskas lasis
2 gab sarkanie sīpoli (plānās šķēlītēs)
20 g laima sulas
Sāls pēc garšas
12 saldskābmaizes šķēles
Extra Virgin olīveļļa
6 vidēja lieluma avokado
Korejas pipari
120 g kazas siers (drupināts)
Sasmalcināts svaigs timiāns
PAGATAVOŠANA (10 – 12 min)
  • Sīpolus sajauc ar laima sulu un sāli, atstāj iemarinēties, līdz sīpoli kļūst mīksti.
  • Maizes šķēles apziež ar olīveļļu un apgrauzdē cepeškrāsnī.
  • Uz katras maizes šķēles liek pusi plāni sagriezta avokado.
  • Pārkaisa ar sāli un Korejas pipariem. Pārber drupināto kazas sieru, uzliek marinētos sīpolus un pa virsu laša šķēlītes.
  • Viegli pārslaka ar olīveļļu un pārber sasmalcināto timiānu.
ŠEFPAVĀRA PADOMS
  • Kazas sieru vai avokado var aizstāt ar tomātiem vai lapu salātiem. Auksti kūpinātā laša priekšrocība ir lieliskā saderība ar daudziem citiem produktiem – tā garša vienmēr būs izcila jebkurā kombinācijā.